فرایند تولید شیشه سکوریت نسبت به سایر شیشهها پیچیدهتر است؛ به همین دلیل در برابر عوامل محیطی بسیار مقاوم بوده و ایمنی بالایی دارد. این تجهیزات به نام شیشههای نشکن نیز شناخته شدهاند. به عبارت دیگر چندین برابر از شیشههای معمولی و استاندارد مقاومتر بوده و هنگام شکستگی به تکههای کوچک تقسیم میشوند. در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی این شیشه در مورد فرایند ساخت انواع، مزایا و معایب آن بحث کنیم. اگر شما نیز قصد دارید این محصول را خریداری کنید بهتر است ابتدا در مورد آن اطلاعات کاملی به دست آورید.
فرایند ساخت شیشه سکوریت
فرایند ساخت این تجهیزات به این شکل است که ابتدا در یک کوره با درجه گرمای بسیار بالا قرار داده شده و سپس با انفجار هوای فشار بالا خنک میشوند. این فرایند تولید محصول را مقاومتر میکند. در واقع در طی این عمل لایههای بیرونی زودتر از لایههای داخلی خنک میشوند. در ادامه مرحله به مرحله فرایند ساخت شیشههای سکوریت را شرح میدهیم.
مرحله اول؛ برش زدن شیشه:
در مرحله اول قبل از سکوریت شدن، شیشهها را در سایزهای تعیین شده برش میزنند. به این شکل احتمال شکستگی شیشه کمتر میشود.
مرحله دوم؛ بازبینی و بررسی شیشه سکوریت:
در این مرحله برای اینکه مطمئن شوند روی شیشههای سکوریت تولید شده ترک و حباب وجود ندارد به خوبی آنها را بازبینی و بررسی میکنند.
مرحله سوم؛ صیقل دادن شیشه:
در این مرحله بعد از بررسی، کنارههای شیشه را صیقل میدهند. به این شکل زبری و تیزی کناره شیشهها از بین میرود. سپس بعد از صیقل دادن آنها را به خوبی شسته میشورند.
مرحله چهارم؛ گرما دادن به شیشه؛
در این مرحله برای افزایش مقاومت شیشهها در برابر شکنندگی آنها را در معرض گرما قرار میدهند. ممکن است این مرحله به صورت دستی یا در کوره انجام گیرد.
مرحله آخر؛ سردسازی شیشه
در این قسمت شیشه سکوریت با سرعت بالا تحت فرایند سردسازی قرار میگیرند. این مرحله تاثیر زیادی بر روی استحکام و ایمنی شیشهها دارد به همین دلیل با نهایت سرعت انجام میگیرد.
انواع شیشههای سکوریت
امروز این تجهیزات در صنعت ساختمان سازی، خودروسازی و حتی در تولید لوازم خانگی نیز استفاده میشوند. زیبایی و مقاومت بیش از حد این تجهیزات نسبت به شیشههای استاندارد سبب شده تا در صنایع مختلف مورد استقبال قرار گیرند. اگر شما نیز برای ساختمان خود یا محیط اداری نیاز به چنین متریالی دارید میتوانید از طریق سایت مبلمان هومن نیاز خود را برطرف کنید.
در قسمت زیر انواع شیشه سکوریت را معرفی میکنیم.
شیشه حرارت دیده:
این مدل شیشههای سکوریتی ایمنی زیادی دارند زیرا برخلاف شیشههای معمولی که در هنگام ضربه به قطعات بزرگ و تیز تقسیم میشوند، در حین شکست به قطعات خیلی ریز تبدیل می شوند. به همین جهت در تولید انواع پارتیشنهای شیشهای از این تجهیزات بهره میبرند.
شیشه لمینت شده:
این تجهیزات لایههای متعددی دارند و بین چند شیشه ساخته میشوند بنابراین در صورتی که یکی از لایهها بشکند لایههای دیگر سالم بوده و از دیگر لایهها پشتیبانی میکند. به این شکل مقاومت شیشه در برابر شکستگی افزایش مییابد. به همین دلیل این شیشهها در مناطق زلزله خیز کاربرد بسیار بالایی دارند.
شیشه سکوریت رنگی
این تجهیزات در رنگبندی مختلف مانند؛ مشکی، برنز، آبی و… ساخته میشوند و از آنجایی که نور را از خود عبور نمیدهند مورد توجه قرار دارند.
مزایای شیشههای سکوریت
از جمله مزایای استفاده از این تجهیزات میتوان به مواردی زیر اشاره کرد.
مقاومت بالا در برابر شکستگی و ضربات
مقاومت بالا در برابر حرارت و گرما
جلوگیری از ائتلاف گرما و انرژی
عدم آسیب به اشیا و انسان در هنگام شکستگی
قابلیت استفاده در محیطهای مختلف
معایب شیشه های سکوریت
این تجهیزات در کنار داشتن مزایای فوق العاده یک سری معایب نیز دارند. برای مثال امکان برش مجدد ندارد؛ بنابراین قبل از سفارش شیشه سکوریت باید به صورت دقیق اندازهگیری شده و اصلاحات لازم روی آن انجام گیرد.
در صورتی که شیشهها شخصیسازی شده باشند یعنی در ابعاد و اندازه مورد نظر مشتری ساخته شوند، دیگر امکان فروش آن وجود نخواهد داشت.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد شیشههای سکوریت بحث کردیم و اطلاعاتی در مورد فرایند ساخت انواع مزایا و معایب آنها در اختیارمان قرار دادیم. امروزه صنعت ساخت شیشه نسبت به گذشته پیشرفت بسیار زیادی کرده است. این شیشهها در ضخامتهای مختلف ساخته میشوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت و نحوه خرید شیشههای سکوریت به صحفه محصولات مراجعه کنید.