مشاهده سبد خرید
بستن

بازگشت به فروشگاه

حساب کاربری من
فروشگاه اینترنتی مبلمان اداری هومن

اصول ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی

خانه » اصول ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی
اصول ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی

فهرست مطلب

اصول ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی

اصول ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی از جمله مواردی است که همواره تاثیر شگرفی بر روحیات و حال و هوای افراد داشته است.در واقع ورود به یک محیط با ترکیب رنگ خاص می تواند بر ذهن حضار تاثیر بگذارد.بنابراین بهتر آن است که این تاثیر را پیش بینی و طراحی کنیم. همانند مبلمان راحتی که باید هماهنگ با سایر عناصر باشد.

هرمحیط،بسته به نوع فضا و فعالیتی که در آن صورت میگیرد میتواند برای بهره وری بیشتر با رنگ بندی مخصوص خود طراحی شود.گرچه سلیقه افراد در این زمینه مسئله مهمی به شمار می رود، روانشناسی رنگ ها نیز در انتخاب ترکیب رنگ نهایی می تواند بسیار موثر عمل کند.

مفاهیم لازم به ذکر درباره رنگ ها و الگوهای رنگی

رنگ های قرمز،آبی و زرد به عنوان رنگ های پایه و اولیه ،تشکیل دهنده ی رنگ های ثانویه شامل سبز ترکیب زرد و آبی(،نارنجی)ترکیب زرد و قرمز(و بنفش)ترکیب قرمز و آبی( هستند. حال اگر طیف رنگی از قرمز آغاز و به بنفش ختم شود چرخ ه رنگی شکل می گیرد)همانند طیف رنگی رنگین کمان.

در این چرخه رنگ هایی که در کنار یکدیگر قرار دارند به یکدیگر مشابه و رنگ هایی که روبروی هم قرار دارند باهم در تضاد هستند.این ترکیب متضاد گاها به عنوان ترکیب مکمل شناخته میشود و رنگ بندی چشم نوازی را ایجاد می نماید.

همچنین می توان از دو یا سه رنگ نزدیک به هم در چرخه برای ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی بهره برد.برای آن دسته از افراد که حضور تنها یک رنگ در دکوراسیون را ترجیح میدهند میتوان به رنگ مورد استفاده با اندکی تیره و روشن کردن،جلوه ی بیشتری بخشی د و در بخش های مختلف به کار برد.

برای گروهی نیز انتخاب،وجود چندین رنگ در دکوراسیون است.اگر این رنگ ها در تضاد باشند، هارمونی بالایی نیز شکل خواهد گرفت.برای جلوگیری از شلوغی زیاد،بهتر است یک رنگ به عنوان زمینه و رنگهای دیگر را به عنوان پس زمینه به کار گیریم.مسئله دیگر دمای رنگ هاست.

رنگهای دارای تناژ قرمز،نارنجی و زرد رنگهای گرم و آبی ها و سبزها رنگ های سرد به حساب می آیند. همچنین می توان از رنگهای محدوده سفید و خاکستری با عنوان رنگهای خنثی نام برد.تضاد سرد و گرم یکی از انتخاب های رایج برای متعادل سازی فضاست.

همانطور که انتخاب رنگ مناسب برای مبلمان،فرش،پرده ودیگر می تواند حس آرامش را به شما منتقل کند،رنگ بندی نادرست احساس سنگینی و اضطراب را در پی دارد.

تاثیر نور و بافت بر رنگ بندی

نور عاملی است که با تاثیر بر بافت متریال به کار رفته در مبلمان و سایر تجهیزات و وسایل دکوراسیون میتواند تا حدودی رنگ را متفاوت به چشم ما برساند.بنابراین نباید از تاثیر نور موجود
در فضا بر رنگ نهایی محصول غافل شد.پیش از ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی بهتر است به محل قرارگیری وسایل و متریال به کار رفته در آن توجه داشت.

ارگونومی رنگ ها درمحیط کار

بی شک ایجاد هماهنگی بین توان جسمی و روحی کارکنان با محیط کار از عوامل افزایش بهره وری در زمان فعالیت به شمار میرود.توجه به ارگونومی رنگ میتواند در حف ظ انرژی کارکنان و پویایی و کارامدی آنها موثر باشد.

بنابراین بهتر است در کنار توجه به مسئله زیبایی و سلیقه در انتخاب رنگ و وسایل،به تاثیر رنگ و متریال بر روان افراد حاضر در محیط نیز برای اثربخشی بیشتر در فعالیت ها توجه داشت.برای مثال رنگ آبی رنگی آرامش بخش است

و به کارکنان در راستای تمرکز بیشتر کمک بسزایی دارد.رنگ قرمز فضا را بانشاط و مهیج ت ر میکند و توجه کارکنان را جلب میکند.این رنگ همچنین بر افزایش حس رقابت تاثیر دارد.در مقابل،رنگ سیاه به عنوان رنگی متوقف کننده شناخته می شود و برای استفاده در فضای کار پیشنهاد نمیشود.

رنگ زرد باعث خوش رویی و شکوفایی خلاقیت کارکنان میشود.چرا که از رنگهای روشن و شادی افزا به حساب می آید.رنگ بنفش هیجانات ر ها شده در کارکنان را آرام میکند و همچنین در کنترل خشم آنها موثر است.این رنگ به افراد احساس رو به جلو بودن و عمل برای آینده ای بهتر را القا میکند.

نارنجی رنگ پر انرژی دیگری است که ضمن کاهش افسردگی،بر افزایش اعتماد به نفس کارکنان نیز تاثیر دارد.رنگ سبز زنگی متوازن است.بدین معنا که به ه ماهنگی جسم و ذهن کارکنان کمک میکند و همچنین باعث خستگی چشم نخواهدشد.

رنگ قهوه ای باوجود القا ی حس تعلق به محیط کار،پیشنهاد نمیشود.چرا که باعث دل مردگی افراد میشود.ارگونومی رنگ درست، باید بتواند علاوه بر بحث زیباشناسی به القای انرژ ی و نیز افزایش بهره وری در محیط کار
بپردازد.

توجه به ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی با در نظر داشتن اصول ارگونومی ما را به این مهم می رساند.

تاثیر متریال و رنگ بر زیبایی و تناسب دکوراسیون

تفاوت در بافت،نقش و جنس متریال به کار رفته در وسایل فضایی منحصر به فرد به وجود می آورد.نقش و بافت نیز باید هارمونی مناسبی در دکوراسیون داشته باشد.ارگونومی درست بافت ها نیز می تواند ا حساسات مختلف را در افراد ایجاد نماید.

برای مثال بافت های نامنظم و شلوغ می توانند تاحدودی استرس زا باشند. این در حالیست که بافت ها با فرم های ملایم افراد را به آرامش دعوت میکنند.بنابراین توجه به نقوش و متریال نیز همچون ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی حائز اهمیت است.

ایجاد فضای دلخواه با رنگ و نور

تغییر درک فضایی از مواردی است که تاحدودی با تغییر رنگ و نور محیط امکان پذیر است. رنگهای روشن به دلیل انعکاس نور میتوانند فضا را بزرگتر نشان دهند. در حالیکه متریال و روکش های تیره رنگ برای وسایل یا سطوح ، فضا را بسته نشان میدهند.

همچنین میتوان رنگ تیره و روشن را برای پایین یا بالاتر نشان دادن سقف به کار برد.تیره کردن دیوار پشتی و سقف و روشن کردن دیوارهای جانبی نیز از دیگر تکنیک های جادار نشان دادن فضاست.حال اگر دیوار پشتی و
سقف روشن و دو دیوار مقابل تیره باشند،

فضا باریکتر نمایش داده میشود. اگر در محل کار یا خانه بخواهید نگاه ها به سمت یک دیوار جذب شود،

بهتر است فقط آن دیوار را رو شن نگه داشته و بقیه دیوارها و سقف را تیره کنید.بنابراین ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی میتواند علاوه بر القای احساسات تفاوت بصری نیز ایجاد کند.